facebook paylaş Googlede Ara

Alkol 22.00 den Sonra Satılması Yasaklandı - 2013 İçki Yasağı - Gece İçki Satılmayacak

içki yasağı 2013, alkol yasağı 2013, alkol satışı 2013, alkol satışı yasak, gece alkol satışı yasaklandı, gece alkol satılmayacak, alkol yasağı, saat 22.00 dan sonra içki yasak, gece 10dan sonra içki yasak, saat 22.00 dan sonra içki satılmayacak, gece içki satışı, tekel içki satamayacak mı, alkollü içkiler yasak, bira yasak mı, rakı yasak mı, milli içki yasağı


Yeni Alkol yasası kabul edildi...

Artık 22.00 ile 06.00 saatleri arasında alkollü içki satılması yasak...

  • İçki satışı saat 22.00 dan sonra yasak...
  • Yeni yasa ile alkollü içkilerin her ne surette olursa olsun reklamı ve tüketicilere yönelik tanıtımı yapılamayacak. Bu ürünlerin kullanılmasını ve satışını özendiren veya teşvik eden kampanya, promosyon ve etkinlik yapılamayacak. Ancak, alkollü içkilerin uluslararası düzeyde tanıtımına yönelik ihtisas fuarları düzenlenebilecek.

Yeni yasada neler var...
  • Televizyonlarda yayınlanan dizi, film ve müzik küplerinde alkollü içkileri özendirici görüntülere yer verilemeyecek.
  • Alkollü içkileri üretenler, ithal edenler ve pazarlayanlar, teşvik, hediye, eşantiyon, promosyon veya bedelsiz olarak alkollü içki dağıtamayacak.
  • Alkollü içkiler sunum izni verilen yerlerde açık olarak tüketilebilecek ve bu yerlerde tesis sınırları dışında tüketilmek üzere alkollü içki satışı yapılamayacak.
PEKİ SİZ BU KONUDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

YORUM YAPARAK DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞABİLİRSİNİZ...

Kategori: , , , , , , , ,

0 yorum

Yandex.Metrica