facebook paylaş Googlede Ara

2013 SBS Ek Yerleştirme Tercihleri - SBS Ek Yerleştirme Tercihleri Ne Zaman Başlıyor? - 2013 SBS Tercihleri Nasıl Yapılır?

sbs tercih, 2013 sbs tercihleri, 2013 sbs tercih tarihleri, 2013 sbs tercih nasıl yapılır, 2013 sbs tercih kılavuzu, 2013 sbs tercih motoru, 2013 sbs tercih robotu, 8.sınıf sbs tercih, sbs sonuçları ne zaman,2013 lise tercihleri, 2013 sbs puanı lise tercihleri, 8. sınıf sbs tercihleri nasıl yapılır,2013 sbs tercihleri nasıl yapılacak,8. sınıf sbs tercihleri ne zaman yapılacak, sbs tercihleri nasıl olacak,sbs tercihleri nasıl yapılacak 2013


SBS EK YERLEŞTİME BAŞLADI...

9 EYLÜL 2013 SBS EK YERLEŞTİRME TERCİHLERİ...


9 EYLÜL SBS EK YERLEŞTİRME BOŞ KONTENJANLAR...

 

2013 ORTAÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ EK TERCİH BAŞVURUSU giriş işlemleri için tıklayınız >>>

 

2013 ORTAÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ EK TERCİH BAŞVURUSU BOŞ KONTENJAN VE TERCİH LİSTELERİ için tıklayınız >>> 

 


SBS TERCİH TARİHLERİ UZATILDI...
SBS TERCİHLERİ 29 TEMMUZ 2013 TARİHİNE KADAR UZATILDI...


SBS TERCİH SONUÇLARI 6 AĞUSTOS 2013 TARİHİNDE AÇIKLANACAK... HANGİ LİSEYE YERLEŞTİĞİNİZİ AŞAĞIDAKİ LİNKTEN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ...

2013 SBS TERCİH SONUÇLARI TIKLA ÖĞREN >>>
6 AĞUSTOS 2013 SBS YERLEŞTİRME SONUÇLARI TIKLA >>>


2013 SBS SONUÇLARI AÇIKLANDI...
SBS PUANINI TIKLA ÖĞREN...

SBS SONUÇLARI TIKLA ÖĞREN >>>

2013 yılı SBS ( Seviye Belirleme Sınavı ) 8 haziran 2013 cumartesi günü yapıldı. 2013 SBS puanları 12 Temmuz 2013 tarihinde açıklandı.

Peki SBS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

SBS TERCİH KILAVUZU İNDİR >>>

2013 MERKEZİ SİSTEMLE ÖĞRENCİ ALAN ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ
TARİH İŞLEM
15 Temmuz 2013 Tercihlere Esas Kontenjan Tablolarının İlanı
12 Temmuz 2013 ORTAÖĞRETİME YERLEŞTİRME PUANI (OYP) VE
8. SINIF SBS SONUÇ İLANI
15-21 Temmuz 2013 (Saat 17:00’ye kadar) Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması
(10 Adet Tercih)
06 Ağustos 2013 Yerleştirme Sonuçlarının İlanı
12-16 Ağustos 2013 (Saat: 17:00’ye kadar) Yerleştirme Sonuçlarına Göre Asıl Olarak Kazanan Öğrencilerin e-Okul Sistemine Kayıt İşlemleri
16 Ağustos 2013 (Saat 19:00) Yedek Kayıt Dönemi İçin Boş Kontenjanların ve Yedek Kayıt Hakkı Kazananların İlanı
19 Ağustos 2013 (Saat 08:00)
29 Ağustos 2013 (Saat17:00)
Boş Kontenjanlara Yedek Listede Yer Alan Öğrencilerden Kayıt Hakkı Kazananların İlanı ve Kayıt İşlemleri


  • Yedek kayıt döneminde, boşalan kontenjanlar için yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verilmesi işlemi, 26 Ağustos 2013 saat 17:00’ye kadar sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. 19–26 Ağustos 2013 tarihleri arasındaki yedek kayıt dönemi içerisinde yedek listeden kayıt hakkı kazanan sıradaki öğrencilerin ilanı her gün saat 19:00 da açıklanacaktır.


  • 26 Ağustos 2013 saat 19:00 itibariyle kayıt hakkı kazandığı açıklanan öğrencilerin kayıtları 29 Ağustos 2013 saat 17:00’ye kadar devam edecektir


  • Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler https://e-okul.meb.gov.tr internet sayfasından ve Mobil Bilgilendirme Servisi aracılığıyla gönderilen SMS’ler ile kayıt durumlarını takip edebileceklerdir.


 



 Tercih yapmadan önce SBS Tercih Kılavuzunu iyice okuyunuz...

SBS TERCİH KILAVUZU İNDİR >>>

Peki SBS Tercihleri Nasıl Yapılacak?


1.3. TERCİH İŞLEMLERİ
 
a) Tercihler öğrenci velisi tarafından 15-21 Temmuz 2013 tarihleri arasında en fazla 10 (on) tercih olmak üzere http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://eokul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre yapılacaktır.

Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayan veliler için; okul müdürlüğü, tercih işlemlerini öğrenci velisi adına, velinin doldurup imzalayarak verdiği Ek-1’deki “Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu”na bağlı kalarak veli adına yapacaktır (21 Temmuz 2013 saat 17:00’ye kadar).



Yurt dışından sınava girerek tercihlerini okul müdürlüklerine onaylatma imkanı olmayan öğrenciler hariç, “Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu” ve “Tercih Başvuru Bilgileri Formu”; telefon, posta, faks, e-posta v.b. iletişim araçları ile Bakanlığa gönderilmeyecektir.
 
b) Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacaktır. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylamadan önce yapılacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacaktır.

c) Tercihlerin elektronik ortamda hatasız, eksiksiz olarak tercih ve yerleştirme ekılavuzuna uygun doldurulması gerekmektedir. Tercih listesinden öğrenci velisi, onay işleminden ise okul müdürlüğü ile veli birlikte sorumlu olacaktır.

ç) Elektronik ortamda onaylanan “Tercih Başvuru Bilgileri Formu”nun çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalandıktan sonra aslı okulda saklanacak ve bir nüshası imza karşılığı veliye verilecektir.

d) Tercih ve yerleştirme ile ilgili tüm işlem ve bilgilendirmeler http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr ile https://eokul.meb.gov.tr adreslerindeki veli bilgilendirme sisteminden sürekli olarak yapılacaktır.

e) Tercih başvurusu sadece 1 (bir) kez yapılacağından ve başvuru işleminden sonra değiştirilemeyeceğinden tercihler, bir önceki yıl okul taban puanlarına ve öncelik sırasına dikkat edilerek yapılmalıdır.



f) Özel yetenek, mülakat/ mülakat ve beden yeterliliği ile özel yetenek sınavı sonucuna göre veya sağlık nedeniyle kaydı yapılamayan öğrenciler tekrar tercih başvuru yapamayacaklarından tercihlerini bu hususu göz önünde bulundurarak yapmaları gerekmektedir.
 
g) Okulların kayıt kabul ve nakil işlemleriyle ilgili bilgiler bu kılavuzun II. bölümünde açıklanmaktadır. Tercih işlemleri için bu bölümün dikkatlice incelenmesi gerekmektedir.



devamı için SBS TERCİH KILAVUZUNU İNDİRİN>>>

SBS TERCİH KILAVUZU İNDİR >>>




İstanbul Anadolu Liseleri Taban ve Tavan Puanları TIKLAYINIZ >>>
İstanbul Sağlık Meslek Liseleri Taban ve Tavan Puanları TIKLAYINIZ >>>

Tercih Kılavuzu yayınlandıktan sonra bir önceki yılın yerleştirme sonuçlarına göre okulların  Taban ve Tavan puanları size yardımcı olacaktır...

2013 SBS Tercihleri ile ilgili sorularınızı YORUM bölümünden yazabilirsiniz..

Kategori: , , , , , , , ,

202 yorum:

  1. sbs tercih zamanı en son ne zaman yapılıyor?

    YanıtlaSil
  2. ben bişi sorcam ama acillllllllllll kaç lise yazıcağz ve ikametkah orun olur mu yani ben şahinbey gaziantep te yaşıyorum şehitkamil yazsam boşta kalır mıyım acaba?????????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SBS tercihlerinde ikametgaha bakılmaz, puanınıza en uygun okullara göre sıralama yapacaksınız ve o okullara tercih yapan en yüksek puanlı öğrenciler seçilecektir. İstediğin okulunu bir önceki yıl ki alımlarına bak ve taban puanına göre tahminde bulun... daha dikkatli tercihler için Dershanelerden ve okul yöneticilerinde yardım iste...

      Sil
    2. açıkta kalmazsın ayrıca 10tane tercih yapabiriz

      Sil
  3. 15temmuzdan sonra ne kadar surcek ?? hemen bitermi bi bi hafta. Falan suremi ???

    YanıtlaSil
  4. Ya en Son Ne zaman Biticek Tercihler Ayrıca Puanım Seçtiğim Okuldan Düşük Olursa Yinede Gitme İhtimalim Varmı ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. puanın seçtiğin okulda düşük olsa da o geçen yılın puanı. bu senenin puanlarını bu seneki öğrenciler belirler. Yapman gereken son tercihlerine düşük puanlı okullardan da yazmak...

      Tercihte 1 hafta sürüyor sanırım... öğrenirsin yakında

      Sil
    2. BENCE BU KONULARDA BİRAZ DA KENDİ İSTEDİĞİNİZ OKULA GÖRE YAPIN BEN MESELA TERCİH SIRASINI PUANLAMAYA GÖRE YAPTIM FAKAT SONRADAN DEĞİŞTİRDİM YANİ EN YÜKSEKTEN EN ALÇAĞA DOĞRU YAZMIŞTIM FAKAT İSTEDİĞİM OKULU BİRAZ ÖNE ALDIM VE DİREK ÇIKTI ZATEN AMA TERCİH KILAVUZUNUN NELER GETİRECEĞİ BELL OLMAZ ÇÜNKÜ GEÇEN SENE AÇIKTA KALAN BİR SÜRÜ İNSAN OLMUŞTU MİSAL 470 ALMIŞSANIZ BENCE SONLARA DA HERHANGİ BİR 450 LİK LİSELERİ YAZIN EĞER BÖYLE YAPARSANIZ BENCE AÇIKTA KALMAZSINIZ VE BİRAZ DA KENDİNİZ KENDİ TERCİH LİSTESİNİ OLUŞTURUN DESTEK ALIN TABİKİ DE AMA KENDİ KARARLARINIZ BENCE DAHA DA ÖNEMLİ ÇÜNKÜ SONUÇTA BU LİSEDE SİZ OKUYACAKSINIZ BAŞKASI DEĞİL.

      Sil
    3. Düşük olursa giremezsin.

      Sil
    4. tercih formunu nerden alıyoruz?????

      Sil
    5. Tercih Formlarını internetten indirebilirsiniz. Yada okullardan alabilirsiniz...

      YUKARDA TERCİH KILAVUZU VAR İNDİR KILAVUZUN SON SAYFASI TERCİH FORMU...

      Sil
  5. İnternetten tercih yapılabiliyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternetten tercih yapılıyor zaten. Ama okula gidip onaylatman gerekecek. En mantıklı olan tercihlerini tercih formuna güzelce sıralamak ve bu sıralamayı da dershanelerden veya okulunuzdaki rehber öğretmenlerden yardım alarak yapmak. Ne olur ne olmaz hata yapmayın...Tercihleri doğru yapın...

      Sil
    2. Teşekkürler .

      Sil
  6. Konuyla alakası yok ama, ''SBS puanlamasında okul birinciliğinin bir etkisi var mı?'' Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Asıl öğrenci ve yedek öğrenci arasındaki fark ne ? yedek tercihleri ne zaman ve nasıl yapabiliyoruz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asil olarak kayıt hakkı kazanan öğrenci kayıt tarihlerinde gidip kaydını yaptıracak.

      Asil kayıt tarihinden önce kayıt yaptıramayan yada kayıttan vazgeçen öğrencilerin yerine yedek kayıt tarihinde yedek öğrenciler kayıt hakkı kazanır.

      diyelim ki siz 1.yedek olarak kazandınız. Kazandığınız okuldan bir kaç öğrenci kayıttan vazgeçip mesela özel okula kayıt yaptırırsa bol kalan kontenjana ilk siz kayıt hakkı kazanırsınız. Yani yedek öğrenci kayıt hakkı kazanması için asil öğrencilerin kayıttan vazgeçmesi gerekir.

      NOT: Genelde anadolu liselerindeki öğrencilerden özel okullara kayıt yaptıranlar çıkacağı için süreli kontenjan açılacaktır. Dikkatlice takipte olun...

      Örneğin Fen lisesine gitmek isteyen bir öğrenci Yedek olarak fen lisesini kazandı ve asil olarak anadolu lisesini kazandı diyelim. Bu öğrenci anadolu lisesine kaydını yaptırdı. daha sonra fen lisesinde kontenjan olduğunu öğrenci. Bu öğrenci kaydını fen lisesine aldırdı. Eski kayıt yaptığı okul olan anadolu lisesinden kaydını sildirdi ve anadolu lisesinde 1 kontenjan açıldı. bu okulada başka yedek geldi ve o gelen yedeğinde okulundan boş kontenjan kaldı... bu böyle sürüp gidebilir... O yüzden yedek hakkınızı dikkatli takip edip kullanın. Daha iyi bir okula yedekten geçebilirsiniz... Anadlu veya Fen lisesini kazanıp özel okula gidecek çok öğrenci var unutmayın...

      Sil
  8. Ya bnim 2 sorum olacak 1.si lise tercihlerini kendi okulumzdan baska bir okulda yapabilirmiyiz 2.si de tercihler en erken ne zaman baslar ACİLLL CEVEP ALABİLİRMİYİM LÜTFEN yardımlarınız için şimdiden TEŞEKKÜRLER!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kendi okulunuz dışında başka bir okulda da yapabilirsiniz... İl dışındaysanız öneririm. Ama il içerisinde kendi okulunuzda yaptırmanız daha iyi olur çünkü okulunuzdaki öğretmenler sizi tanıyor ve size tercihlerde yardımcı olabilir...

      BAŞKA OKULDA DA TERİCH YAPABİLİRSİNİZ....

      Sil
    2. SBS sonuçları 12 temmuz da açıklanacak tahminim tercihler
      1 Ağustos 8 ağustos 2013 tarihlerinde yapılır. Geçen yıl bu şekilde oldu... 1 hafta süre verilir tercihler için...

      Sil
    3. İL DIŞINDA DA OLSANIZ OKULA ONAYLATMANIZ GEREKİYOR...

      Sil
  9. SBS ile ilgili tüm sorularınızı YORUM bölümünden yazın en kısa zamanda cevaplayalım...

    YanıtlaSil
  10. bu sene sbs çok zordu puanlar düşermi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kesinlikle düşecek 15-35 puan arası liselerde bi düşüş gerçekleşektir...

      Sil
    2. O kadar olur mu ya ben o kadar tahmin edemiyorum

      Sil
    3. Okulların puanlarını sizler belirliyorsunuz. O yüzden sizin puanlarının düşükse okul puanları da düşecektir. Ama bakalım herkesin sınavı sizin ki gibi zor mu geçti. Yarın belli olacak. Bir kaç puan oynama olabilir...

      Sil
    4. SİZİ PEK ÜZMEK İSTEMEM AMA ORASI HİÇ BELLİ OLMAZ NASILSA PUANLAR DÜŞECEK DEYİP SONRADA YÜÜKSEKTEN ATIP TUTMAYIN DERİM AÇIKTA KALMA GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU OLABİLİR.

      Sil
    5. SAÇMALAMAYIN OKULLARIN PUANLARININ DÜŞMESİ SÖZ KONUSU BİLE DEĞİL.KENDİNİZİ KANDIRMAYIN. ARTAR ANCAK.

      Sil
    6. TABİİ Kİ DE PUANLAR DÜŞECEK

      Sil
  11. Ben sbs ye izmirde girdim ve girdiğim gün ödemişe gittim ben şuan tercihlerimi internetten yapmayı düşünüyorum yapacağım da ama illa okula gidip onaylatmam gerekiyormu onaylatacak samda sbs ye girdigm okuldmi onaylatcgm ve tercihlerimi hangi internet sitesinden yapacağım bana lütfen bilgi verin bu konuda hiç bişey bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SBS tercilerini herhangi bir okulda da onaylatabilirsin. Normalde kayıtlı olduğunu ortaokulda yapılması gerekiyor. Şu an bulunduğun ildeki en yakın okula giderek onay işlemlerini yaparsın... Sınava girdiğin okulla alakası yok

      Sil
  12. sbs sonuçları açıklandıktan sonra ne yapacağız 1-8 ağustosa kadar.1-8 ağustos ta okula gidip form mu alacağız ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-8 arasında olacaksa eğer ki tahminim öyle ( geçen yıl öyle olmuştu) kesin değil...

      12 temmuz da sonuçlar açıklanır. 16 temmuzda da geçen yılki okullarını taban ve tavan puanları yayınlanır.
      Yani sizin yapacağınız iş tercihler başlayana kadar o puanlara göre kendinize okul seçmek olacak isterseniz okulları da gidip görebilirsiniz. İyice araştırınız...

      Sil
    2. 12 temmuz sonuçlar açıklanacak ve 12 temmuzda da ayrıca lise puanları açıklanacak 15 temmuzdan itibaren de tercih yapmaya başlayacaksın.

      Sil
    3. 15 temmuzda değil 16 temmuzda kılavuz yayınlanır tercihler 1 ağustos 2013 te başlar...

      Sallamayalım lütfen

      Sil
  13. ya bir şey soracağım biz geçen seneye göre nasıl karşılaştıracağız onlar 500 üzerinden biz 700 üzerinden değerlendirildik???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yüzdelik dilim olacaktır sonuçlarda ona göre yaparsınız.

      Sil
  14. sbs zor olduğu için bizim puanlarda artma olur mu? acilllllllll

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SBS Puanında artmaz olmaz ama sıralamar değişebilir. Siz geçen yıl ile kıyaslamayın. Önemli Olan bu sene sınava girenler arasında durumunuz nedir. Yani sınav zor ise herkese zordu. Yani sen yapamadıysan başkası da yapamamıştır. Başkası yapabildi ise zaten zor değil demektir. Önemli olan yüzdelik dilimdir. sınava girenler arasındaki durumun. Tercihleri de buna göre yapacaksınız...

      Sil
  15. Tercih Yapmak için Eve Form GELMEZ... Form almak için en yakın okula gidebilirsin ya da internetten kendin indirebilirsini. Ama Zaten formlar sadece okullarda başvuru yapacaklar için zorunlu. Evde kendin online yani internetten tercih yapacaksan forma gerek yok. Tercih formunu sırala yaparken yaptığını sıralamayı görmek için kullanabilirsiniz...

    YanıtlaSil
  16. 442 ile sıralamam kaç olur sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıralamayı görebilmek için sınava giren öğrencilerin puanı gerekir yani öyle tahmin edilemez.
      Ama puanı bence çok iyi... İstanbul için fen lisesi olamaz ama iyi bir Anadolu lisesi olur. 480 lerde alsan Kadıköy Anadolu lisesi yaz derdim...

      Sil
  17. Şu yüzdelik işi çok önemli fakat detaylı bilgi sahibi değilim lütfen bu gün cevap verin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüzdelik dilim, her bir yüz öğrencinin içinde kaçıncı olduğunu gösterir.

      Örneğin sınava 10.000 öğrenci girmiş olsun... o zaman %1'lik dilimdeki öğrenciler 1 - 99. sırada yer alan öğrencilerdir. Aynı şekilde 100 - 200 arası öğrenciler de %2de yer almış olur.

      Sil
  18. Sbs puanini ogrenmek icin okula gitmeye gerek.varmi yoksa e okuldan aciklaniyomu??

    YanıtlaSil
  19. Acillllll ?!!!! Sbs puanimizi ogrenmeye okula gitmeye gerek varmi yoksa e okulda aciklanirmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SBS SONUÇLARI İNTERNETTEN AÇIKLANACAK VE ÖĞRENEBİLİRSİNİZ....

      ANCAK SBS PUANINNIZ YAZDIĞI SONUÇ BELGESİNİ OKULUNUZDAN ALACAKSINIZ. OKUL TARAFINDAN ONAYLI SONUÇ BELGESİ. KAYIT İÇİN GEREKLİ OLUR

      Sil
  20. Bu sbs sonuc belgesi yarinmi verilecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarın sonuçlar açıklanır. SBS Sonuç Belgesini yarın alamazsınız. Okullar o belgeleri çıktı alıp okul müdürüne onaylatacak. Yani acele etmenize gerek yok. Haftaya alırsınız...

      Sil
  21. Bilgilendirdiginiz icin tesekkur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SBS ile ilgili tüm sorularınızı buradan yazın cevaplayalım...

      Sil
  22. Yarın sınav sonuçları açıklanıyor. tercihler sınav sonuçları açıklandığı anda mı başlayacak? Tercihler ne zaman başlayacak? Okuulların kimi seçip secmediği ne zaman açıklanır? kayıt ne zaman başlayacak ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SINAV SONUÇLARI YARIN AÇIKLANACAK.


      BÜTÜN SORULARIN CEVABINI YARIN ALACAKSIN.

      SBS TERCİH KILAVUZU YAYINLANSIN ÖNCE...

      YARIN VEYA PAZARTESİ TERCİH KILAVUZU YAYINLANACAK...

      2013 SBS TERCİH KILAVUZUNDA TERCİH TARİHLERİ, KESİN KAYIT TARİHLER, YEDEK KAYIT TARİHLERİ HEPSİ YAZIYOR OLACAK...

      ACELE ETME : )

      Sil
  23. ben internetten puanımı hesapladım 370 çıktı okul puanlarıyla 380 oluyo tabi internete pek güüvenmeyin diyolar ama yinede çok oynamaz puanım yine 380 lerde olur ama ben taban puanı 396 olan bir lise istiyorum girebilir miyim sizcee ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O SENİN HESAPLADIĞIN PUAN GEÇEN YILA GÖRE. BU SENE PUANLAMA 700 ÜZERİNDEN OLACAK. EĞER GEÇEN YILA GÖRE BİR DEĞERLENDİRME YAPMAK GEREKİRSE 380 PUANIN VARSA İSTANBULDA ANADOLU LİSESİNE YERLEŞMEN ZOR, SAĞLIK MESLEK LİSELERİ DE 390 LARDA . ANADOLU MESLEK LSİELERİNE YERLEŞİRSİN. AMA İSTANBULDA BAZEN ANADOLU LİSELERİ 390 A KADAR DÜŞÜYOR... YARIN TAM PUANINI ÖĞRENİNCE YORUM YAPARIZ... ŞİMDİ YORUM YAPMAK YANLIŞ OLUR...

      Sil
    2. ben zaten zonguldakta oturuyorum ve burdaki anadolu öğretmen yeni açıldığı için 396 puan yedeklerden falan giremez miyim

      Sil
    3. bidee ben ilk sıraya anadolu öğretmenii yazıcam ikkinci sıraya sağlık meslek sonra da anadoluyu yazıcaam ama benim puanım anadolu öğretmene ve sağlğa yetmiyo ,anadoluya yetiyo ,anadoluya kesin giriyorum ama diyelim ki yedeklerden beni hem sağlık mesleğe hemde anadolu öğretmene çağırdılar ben anadolu ,sağlık meslek ve anadolu öğretmen arasında seçim yapabiliyor muyum ??

      Sil
    4. Asil kazandığın yere kayıt ön kayıt yaptırman gerekecektir. Daha sonra yedek kayıt tarihinde gider başvurursun eğer mümkünse yedekten diğer okula kesin kayıt yaptırsın... Ama YİNEDE OKULLARA GİDİP SOR KAYITTAN ÖNCE. UNUTMA HERHANGİ BİR HATA YAPMAMAN İÇİN KAYIT YAPACAĞIN OKULLARA VEYA KENDİ OKULUNDAKİ REHBERLİK HOCASINA YADA MÜDÜR YARDIMCISINA BİR DANIŞ... UNUTMA...

      Sil
  24. TERCİHLERDE OKULLARDAN YARDIM ALMANIZI ÖNERİRİM... KENDİ OKULLARINIZDAN YADA DERSHANELER YARDIMCI OLACAKLARDIR...

    YanıtlaSil
  25. geçenyılın lise puanlarına bakarak yapacaksak puan düşmüş filan olmuyor açıklayabilir misiniz anlayamadım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GEÇEN YILIN PUANLARI DÜŞMEZ. BAZILARININ DEDİĞİ GİBİ PUANLAR DÜŞER DEMEK BU SENE KAYIT OLACAK OLANLARDAN OKULA KAYIT OLAN EN DÜŞÜK PUANLI ÖĞRENCİNİN PUANI GEÇEN YILINKİNDEN DÜŞÜK OLACAKTIR DEMEK.

      Örneğin Geçen yıl A Anadolu Lisesine giren en düşük puanlı öğrenci 405 olsun. Bu sene aynı okula girecek olan en düşük puanlı öğrencinin puanı 401 olabilir demek istiyorlar. Ama bunu bugün söylemek zor çünkü daha SBS PUANLARI açıklanmadı...

      Anlatabildim mi?

      Sil
  26. 15-35 puan düşmesi demek okula girecek olan kişiyle alakalı gibi bir şey ?

    YanıtlaSil
  27. lise puanları düşer mi düşerse kaç puan düşer.. sbs hakkındaki genel yorumlarınız nelerdir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lise puanlarını düşüp düşmemesi SBS genel başarı ile alakalı. Geçen yıl ki SBS puanları size sadece yardımcı olacaktır o puanlar bu yıl için geçerli değil. Sadece yaklaşık puanlar olacaktır... O puanların altında yada üstünde de olabilir...

      Sil
  28. lise puanları düşer mi düşmez mi hepsi yarın öğrenilecek...

    yarın SBS SONUÇLARI açıklandığı zaman sınavın zor mu kolay mı olduğu da anlaşılacak. Bakalım bu sene SBS de kaç kişi tam puan alacak...

    YanıtlaSil
  29. peki bu sbs de yüzdelik dilimin etkisi nedir acaba...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YÜZDELİK DİLİM SİZİN SIRALAMINIZI İFADE EDER...

      Yani Yüzdelik Diliminiz ne kadar düşük olursa o kadar sıralamanız üst sırada demektir. Örneğin %1 lik dilimdeki bir öğrenci ilk 100 öğrenci arasındadır gibi...

      Sil
  30. Peki teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli değil... SBS PUANLARINIZI Öğrendikten sonra tekrar sorularınız olursa YORUM bölümünden yazın cevaplarız...

      Sil
  31. SBS SONUÇLARI öğrendikten sonra da YORUM yaparak sorularınızı sorabilirsiniz... Tercihlerinizde yardımcı olamaya çalışacağım...

    YanıtlaSil
  32. Ben ham puanıma 500 üzerinden baktığımda 476 gibi bir puan çıkıyor ve OYP duanımda 472-475 arası görünüyor(her site farklı hesaplıyor çünkü)ama puanımdan emin değilim fende bir soruyu yanlış işaretlemiş olma ihtimalim var. öyle olduysa eğer o fenin 3. yanlışı oluyor ve 2 soru yerine geçiyor. eğer öyleyse de yerleştirme puanım 469-471 arası oluyor.En kötü ihtimal olarak 470 desem,yaşadığım yerdeki bir fen lisesi tutuyor(puanların 2 puan düşeceğini varsayarsak) ama lise çok yeni (Sakarya akyazı eyyup genç fen l.) öğretmen açığı falan var sitesine baktım sadece 7 öğretmeni var.Puanlar 10-15 puan kadar düşerse Sakaryadaki diğer ve en yüksek puanlı fen lisesi (cevat ayhan)tutuyor ki o da 482yle almış en son.Bu söylediğim 2. lise tutarsa harika olacak çünkü ulaşımı da çok kolay evime yakın ve köklü bir okul.Bunun yanında eğer istediğim fen lisesi tutmayıp da istanbulda iyi bir Anadolu lisesi tutarsa oraya da gidebilirim.Biliyorum her şey sıralamaya bağlı bu yüzden çevremdekilerle de görüştüm okulumda herkes 440-460larda bekliyor puanını.Okuduğuma göre türkiye genelinde de böyleymiş.Biliyorum çok karışık oldu ama sizce istediğim liseye girme olasılığım nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin ilk dediğin Sakarya Akyazı Eyyüp Genç Fen Lisesi için, KONTENJAN 78, TABAN PUAN 472.349 TAVAN PAUN 484.611 yani geçen yıl 78 öğrenciden 78.öğrenci 484 ile girmiş, Senin puanın ise senin dediğine göre 470 hadi diyelim 10 puan düşsün 474 yapar yani girme şansın zor, 78 öğrenci almış bakalım busene kaç öğrenci alacak o da önemli. Yeni okul ise bu sene 100 öğrenci alırda belki bir ihtimal.

      CEVAT AYHAN İÇİN İSE 104 kontenjan 104, TABAN PUAN 483.756 TAVAN İSE 500 puan.

      Bu okul daha zor...

      Sil
    2. Hayır arkadaşım , hesaplamada bir yanlışlık var. Sözünü ettiğiniz cevat ayhan lisesi taban puanı 483,arkadaş da 10-15 puan düşüş olması taktirinde girip giremeyeceğini soruyor. 483-15=468 yeni taban puanı 468 olur ve öğrencinin girme şansı vardır yani 15 puanlık bir düşüş yaşandığı taktirde. Yanlışım varsa düzeltin. Teşekkürler

      Sil
    3. Eğer 15 puan düşerse girer.
      ama 15 puan düşer mi?

      Sil
    4. Alacağın puan zaten 470 den düşük girme ihtimali çok az... Zaten Yorumda da şansın zor yazmışım. Bu yorumları yarın SBS PUANLARI açıklandığında yapsak daha doğru olur bence.. Şimdi kafanızı karıştırmayalım...

      Sil
    5. İşte bunu öğrenmek istiyordum. Teşekkürler. Malum biz tek sınava girdik ve fazla bilgimiz yok. Puana gelince burada düşer mi diye soran bir çok arkadaşımı gördüm. Öğretmenlerimize danıştık,onlara göre en az 5-10 puan düşermiş.Hatta pek inandırıcı gelmedi ama okuluna göre 18-20puan kadar düşebileceğini söyleyen öğretmenlerim de oldu.

      Sil
    6. Çok doğru söylüyorsunuz.Çocuklar kafalarını çok yoruyorlar gerçekten.Çocuklar,bilgi almak istemeniz çok doğal ama bu devirde zaten her şey otomatik olarak ilerliyor.Tercih zamanında böyle bilgilere biraz ihtiyacınız var,ki o zaman da rehber öğretmenleriniz size yardımcı olacak.Heyecanınızı anlıyorum fakat sınava girdiniz ve bitti artık.Anadolu da olsa fen de olsa bir okula gireceksiniz.Artık girdiğiniz okulda daha başarılı olmaya bakın.Çünkü sonuçları beklerken tatilinizin yarısı mahfoldu zaten.Büyük ihytimalle bu gece sonuçlar açıklanacak.Bugün olmazsa da yarın...Artık 300 de almış olsanızi500de almış olsanız şu saatten sonra bu hesaplamaların fazla faydası olmayacaktır.Olan oldu.Dediğim gibi tatilinizin tadını çıkarın ve gireceğiniz okulda daha başarılı olmaya çalışın ki üniversite sınavında üç puan daha fazla alsam vsvs gibi şeylere kafanızı yormayın,kendinizden emin olun. Tabii bu sizin ilk sınavınız,ilk tecrübenizdi onu da anlamak gerek.

      Sil
  33. Taban puanı 472,78. öğrenci nasıl 484le giriyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 484 PUANLI ÖĞRENCİ 1.SIRADAN GİREN ÖĞRENCİ. ÇOCUK İLK TERCİHİNE ORAYI YAZMIŞTIR MESELA.

      TAVAN PUANI O BELİRLEMİŞ. TAVAN VE TABAN PUANLARI KARIŞTIRMAYIN..
      O OKUL 472 İLE 484 PUAN ARASINDA 74 ÖĞRENCİ ALMIŞ...

      Sil
  34. SİZİN İÇİN ÖNEMLİ OLAN TABAN PUAN . SONUNCU OLARAK OLSA DA GİRMEYE BAKIN OKULA...

    YanıtlaSil
  35. puanların biraz düştüğünü ve puanların 470-482arası olduğunu varsayarsak benim de puanım 470 olduğuna göre yedeklerle falan girme şansım yok mudur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. VARSAYIMLARLA YORUM YAPMASAK DAHA İYİ OLUR. ŞİMDİ BURDA YAPACAĞIMIZ YORUM YARIN SBS PUANIN AÇIKLANDIĞINDA DEĞİŞEBİLİR. BENCE YARINI BEKLEYİN. SONUÇLAR AÇIKLANSIN ÖNCE... AMA SORDUĞUN SORUNUN CEVABINA GELİRSEK YEDEK ÇIKMA İHTİMALİ VAR HATTA GİREBİLME İHTİMALİNDE VAR. ÇOK FARKLI PUANLAR İLE GİREN ÖĞRENCİLERİ BİLİYORUM. PUANI FAZLA OLDUĞU HALDE YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER DE VAR. ÖĞRENCİLERİN TALEPLERİNE BAĞLI OLARAK YERLEŞTİRME SONUÇLARI FARKLILIK GÖSTEREBİLİR. DEMEK İSTEDİĞİM SON TERCİHLERE DÜŞÜK OKULLARI DA YAZMAYI UNUTMAYIN...

      Sil
    2. Peki,ilgilendiğiniz için teşekkürler.

      Sil
  36. arkadaslar sbs den kaç puan aldığımız yazacak ve hangi okula gideceğimizde olacakmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi okula gideceğin mi? Nasıl yani nerede yazacak hangi okula gideceğin. Hangi okula gideceğini sen seçeceksin sonra tercih sonuçları açıklanacak...

      Sil
  37. alakası yok ama ben 430 alıcam en kötü 456 lık bi okula kabul edilme ihtimalim var mı ?

    YanıtlaSil
  38. ya mesela biz bi liseye girdik . ama adımızıda başka bi lisede yedeklere yazdırdık ve yedek sırası bize geldi çağırıyorlar diğer okula kayıt yaptırsanda gidebiliyormusun ? lütfen çok merak ediyorum birde yedeklere girme şansımız yani yedeklerde çıkma sansımız yüksek midir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yedek yazdıramıyorsunuz yedek hakkı kazanıyorsunuz bu bir. İkincisi kimse sizi yedek sıranız geldi diye çağırmaz. Üçüncüsü yedek hakkınız kullanmadan önce asil hakkınız olan okula ön kayıt yaptırmalısınız. Yoksa yedek hakkınızı kaçırırsanız ortada kalırsınız. Son olarak ta yedeklere girme şansınızı bilemeyiz çünkü hem puanınızı bilmiyoruz hem de hangi okulları yazdığınızı bilmiyoruz...

      Sil
  39. ya ben konyadayım ama sbs tercihleri içi nilla istanbula gitmemm gerek varmı okulum orda çünkü yada burdaki okullardan birinde bütün işleri halleddebilirmiyim nolur cevap verin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternetten SBS tercihlerinizi yapabilirsiniz... Yada orada size en yakın olan bir okuldan da tercih yapabilirsiniz...

      Sil
    2. İNTERNETTEN TERCİH YAPSANIZ BİLE ONYALTMAK İÇİN OKUAL GÖTÜRMENİZ GEREKİYOR VELİNİZ DE OLABİLİR. AMA VELİ İMZASI ŞART

      Sil
  40. bu seneki 700 üzerinden oluyor dimi çok acil cevaplayın lütfeen

    YanıtlaSil
  41. 500 üzerindenmi

    YanıtlaSil
  42. SBS PUANLARI 700 ÜZERİNDEN HESAPLANACAK...

    ZATEN SONUÇLARIN AÇIKLANMASINA 2 SAAT KALDI. AZ SABIR SABIR...

    YanıtlaSil
  43. millet ne zaman tercih yapacağız ben hiç bir şey bilmiyorum sadece sınava girdim çıktım bunu biliom

    YanıtlaSil
  44. bir tane hocamız sbs puanının üzerine en az 50 puan eklenceğini söyledi(not=taktir alan öğrenciler için) bunun doğruluğu nedir acaba acillll

    YanıtlaSil
  45. SBS tercih süresini merak edenler için araştırdım 5 günmüş ama sıkışma olabilir diye değişebilirmiş :D

    YanıtlaSil
  46. SBS tercih süresini merak edenler için araştırdım 5 günmüş :D

    YanıtlaSil
  47. SBS PUANLARI 700 ÜZERİNDE OLACAK AMA TERCİHLER OYP İLE YAPILACAK. OYP DE 500 ÜZERİNDEN OLACAK...

    OYP NEDİR?

    OYP= ORTAÖĞRETİM YERLEŞTİRME PUANI...

    OYP NASIL HESAPLANIR?

    OYP HESABI ŞU ŞEKİLDE...

    6.7 VE 8.SINIF BAŞARI PUANI TOPLAMI VE SBS PUANI TOPLAMI VE BU TOPLAMIN 2 İLE BÖLÜMÜ SONUCUNDA BULUNUR...

    (6+7+8+SBS PUANI )/ 2= OYP

    TERCİHLERİNİZİ OYP ÜZERİNDEN YAPACAKSINIZ...

    YanıtlaSil
  48. SBS TERCİHLERİ İÇİN KILAVUZU OKUYUNUZ...

    YanıtlaSil
  49. önere bileceğiniz 2013 sbs tercih robotu var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemen araştırıp bakayım. Dershanelerin tercih robotlarını kullan derim. Örneğin FEM dershanesinin...

      Sil
  50. bir tercih robotu sitesiinde sorgulama aralığı diye bir şey var bu nedir acaba bilen var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorgulama aralığı benim tahminim puan aralığıdır. yani kaç puanlık okul arıyorsun diyordur tahminim ...

      Sil
  51. ya ben kocaelide yaşıyorum punım 350lerde lise bulamıyorum :( arkadaşlar puansız liseler var dediler dorumu acaba

    YanıtlaSil
  52. benim ppuanım 250lerde lise bulamıyoru arkadaşlar puansız liseler var dediler dorumu eğerki varsa kocelideki adları nelerdir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. puansız alan okullar var tabi ki. Düz liseler ile Meslek Liselerinin Anadolu olmayan bölümleri Diploma Notu ile alıyor. Diploma Notu ile tercihler Kaymakamlıkta yapılıyor sanırım ama alan okul sayısı az. Sonuçta bütün öğrenciler bir liseye yerleşecek...

      Sil
  53. fem dershanesinin tercih robotu sbs bölümü için değil üniversiteye geçiş için önerebilceğiniz başka yerler varmı anafen ve berk dershaneleride hariç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemen şimdi bir tane ekleyeceğim...

      Sil
    2. teşekkürler bekliyorum

      Sil
  54. http://www.tercih.tv/sbs buradakine bir bak istersen...

    YanıtlaSil
  55. yardımınız için çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  56. sbs panı 431 oyp puanı nasıl326 olabiliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O 431 700 üzerinden hesaplanmış puanın.. 326 isee 500 üzerinden senin için 431 önemli değil 326 ya göre tercihlerini yapacaksın...

      Sil
  57. 6.7. ve 8.sınıf başarı puanınız sonucu etkiliyor...

    YanıtlaSil
  58. geçen sene 667 tam puan yapan varken bu sene 16 tam puan yapan var acaba bu durumda okul puanları düşer mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim okuldaki öğretmenler 8-10 puan düşmesi bekleniyor demişti bakalım inş. düşer yaa hayırlısı

      Sil
  59. öğrencinin başarı yüzde diliminin ne kadar üstüne kadar tercih yapılmalı. mesela %6.8 için % 5 lik okul tercih listesine yazılabilirmi ya da mümkün mü?

    YanıtlaSil
  60. oyp puanım 224.503 hiç bir okula gidemeyecekmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 201 ve üzeri alan herkes tercih yapabilr sende tercih yapacaksın yanii

      Sil
    2. Benimkide 242 oyp puanim napcaz acaba bilmiyorum sbs puanim 350 illa oyp puanlami gircez napcaz bilmiyorum:(

      Sil
  61. başarı yüzdem %19 205491 de başarı sıralamam sizce anadolu lisesine yerleşebilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke puanını ve hangi ilde olduğunu da yazsan çok iyi olur o zaman yardım edebilirim...

      Sil
    2. istanbuldayım puanımda 360 teşekkürler yardımınız için şimdiden

      Sil
  62. TERCİH FORMU TERCİH KILAVUZUNDA MEVCUT...

    2013 SBS TERCİH KILAVUZUNU İYİ OKUYUN...

    YanıtlaSil

  63. öğrencinin başarı yüzde diliminin ne kadar üstüne kadar tercih yapılmalı. mesela %6.8 için % 5 lik okul tercih listesine yazılabilir mi ya da mümkün mü?



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. riske girmeden tabiki yapılabilir... tercihlerinizde mutlaka puanınızdan düşük okullar da olsun en altlarda... ama istemediğiniz okulu da yazmayın..

      Sil
  64. Puanim tutmasa da yüzdelik puanım tutuyorsa o liseye girebilirmiyim:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) acil lutfen tesekkurler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Puanın tutmasa da sen o okulu yaz derim girebilme ihtimalin var ama kesin değil tabiki...

      Sil
  65. Sbs puanim 350 oyp 242 kirklareli babaeskide yasiyorum bi okula girebilme oranim var cok korkuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkmana gerek yok keşke biraz da ha çalışsaydın ama yapacak bir şey yok meslek lisesine gidebilirsiniz...

      Sil
  66. SBS terchinizi yaparken ileride seçeceğiniz mesleğe göre yapmanızı öneririm... Eğer Üniversiteye gitmek istiyorsanız Anadolu Lisesine gitmeye çalışın puanınız yetmiyorsa Düz liseler var onlara gidebilirsiniz...

    YanıtlaSil
  67. Arkadaslar lutfen yardim edin bir sorum olacal benim girmek istedigim olulun yuzdelik dilimi 7.4
    Benim sbs deki yuzdelik dilimim ise 8.18 .
    İstedigim okula girebilir miyim ? Tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O okula girme ihtimalin riskte ya gireceksin yada giremeyeceksin

      Sil
    2. Keşke Puanı ve il ilçe yazsaydın... Yüzdelik dilim çok fark yok gibi 0,78 ilçe sıralaman kaç, hangi ilçedesin hangi okulu istiyorsun bunlar yazarsan yardımcı oluruz....

      Sil
  68. yedekte kalınca ve hiç bir şey olmazsa ne oluyor ?
    geçensene taban puanı 402 olan okul bu sene 300 ü alır mı yedekten ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yedekte kalan öğrenci eğer yedek sırası gelmezse kayıt olamaz açıkta kalır ve düz liseye kayıt olabilir yada açık liseye.. 402 olan okul 300 lük öğrenciyi alma şansı çok zor imkansız. Bu sene puanlar en fazla 1-5 arası oynar...

      Sil
  69. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  70. sbs puanım 464 genel yüzdelik dilimi %1,54 il sıralamam 428 sizce adana anadolu lisesine (taban 475)veya adana fen lisesine (taban 489) girebilir miyim lütfen yardımcı olun .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

      Sil
    2. Çukurova (merkez)Adana Anadolu Lisesi 475 ile alıyor bu okul zor gibi ama ilk tercihe yaz. Diğer ÇEAS Anadolu Lisesi 465, Piri Reis Anadolu Lisesi 460 ve Abbas-Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi 450 son olarak ta İsmail Safa Özler Anadolu Lisesi 448 bu okulları gez hangisini daha çok beğenirsen üst sıralara yaz. Ama ilk sıraya en çok istediğini yaz. Fen Lisesi Seyhan Merkez

      Adana Fen Lisesi 489 puan ama 104 öğrenci almış , girebilmen zor ilçede 428.olmuşsun yani ilk 100 öğrenciyi alacak başka ilçelerden de gelecek olanlar var o yüzden zor...ilçedeki sıralaman çok önemli 427 öğrencinin nereleri yazdığı çok önemli özel okula gidenler olursa sıralama değişir...

      Sil
    3. fakat adana anadolu lisesinin yüzdelik dilimi 1,92 benim yüzdelik dilimim 1,54 . yüzdelik dilime göre girebiliyorum fakat puna göre giremiyorum ..sizce puana göre mi yoksa yüzdelik dilime göre mi

      Sil
    4. Biraz risk al derim ben, eğer puanlar düşmüş ise sen geçen yıla oranla yüzdelik dilimin düşük olduğu için girme şansın var. Ben olsam yazardım sonuçta 9 tercih hakkın daha var.

      Sil
  71. bu arada liseler yüzdelik dilimlerini açıklayacaklar mı açıklayacaklarsa ne zaman açıklanacak

    YanıtlaSil
  72. yüzdelikler ne kadar oynar ? ACİLL CEVAPPPP !!

    YanıtlaSil
  73. Puanım:417 (500üzerinden)
    yüzdelik dilimim (genel yüzdelik):100/7.14
    bu durumda antalya manavgatta hangi liseleri yazıyım hocam?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antalya Manavgat Anadolu Lisesi - 448.82
      Antalya Manavgat Çağlayan A. L. - 414.499
      Antalya Manavgat Kemer Fatma Turgut Şen A.L. - 407.565
      Antalya Manavgat Taşağıl Anadolu Lisesi - 385.7

      Manavgattaki Anadolu Liseleri bunlar... Sana en uygun olan 2.sıradaki...

      Sen yine de Antalya'nın diğer ilçelerine de bak. ama gidip gelmek sorun olur dersen sana en uygun okul bence Antalya Manavgat Çağlayan A. L. - 414.499. Okullara gidip bak araştır...


      Sil
  74. Puanım:417 (500üzerinden)
    yüzdelik dilimim (genel yüzdelik):100/7.14
    bu durumda antalya manavgatta hangi liseleri yazıyım hocam?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antalya Manavgat Anadolu Lisesi - 448.82
      Antalya Manavgat Çağlayan A. L. - 414.499
      Antalya Manavgat Kemer Fatma Turgut Şen A.L. - 407.565
      Antalya Manavgat Taşağıl Anadolu Lisesi - 385.7

      Manavgattaki Anadolu Liseleri bunlar... Sana en uygun olan 2.sıradaki...

      Sen yine de Antalya'nın diğer ilçelerine de bak. ama gidip gelmek sorun olur dersen sana en uygun okul bence Antalya Manavgat Çağlayan A. L. - 414.499. Okullara gidip bak araştır...

      Sil
  75. Puanım:417 (500üzerinden)
    yüzdelik dilimim (genel yüzdelik):100/7.14
    bu durumda antalya manavgatta hangi liseleri yazıyım hocam?

    YanıtlaSil
  76. oyp puanım 364 istanbulda yaşıyorum bir anadolu lisesine girebilme ihtimalim var mı kocaeli de olabilir yüzdelik dilimim %18 hangisi ile girebilirim yardımcı olun lütfen acillll -§erkan---

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbulda 364 puan ile Anadolu Lisesi


      İstanbul Silivri (merkez) Gümüşyaka Anadolu Lisesi 387.465
      İstanbul Tuzla (merkez)Tuğrul Bey Anadolu Lisesi 386.343
      İstanbul Pendik (merkez)80.Yıl Nuh Çimento Anadolu Lisesi 384.366
      İstanbul Pendik (merkez)Alparslan Anadolu Lisesi 384.249
      İstanbul Şile Ağva Anadolu Lisesi 383.911
      İstanbul Pendik (merkez)Kurtköy Anadolu Lisesi 380.42

      Bunla İstanbuldaki en düşük okullar...

      Kocelideki okullar Sana uygun olan,


      Kocaeli Derince Derince Anadolu Lisesi 371.886
      Kocaeli Körfez Orhangazi Anadolu Lisesi 371.86
      Kocaeli Gölcük Çakabey Anadolu Lisesi 366.28
      Kocaeli Darıca Gökşen Mustafa Yücel Anadolu Lisesi 363.824
      Kocaeli Karamürsel Alp Anadolu Lisesi 361.405
      Kocaeli İzmıt Yahya Kaptan Anadolu Lisesi 360.302
      Kocaeli Kartepe Maşukiye Anadolu Lisesi 359.979
      Kocaeli Izmıt Mimar Sinan Anadolu Lisesi 357.61
      Kocaeli Kartepe Çelik Halat Anadolu Lisesi 355.975
      Kocaeli Gebze Atatürk Anadolu Lisesi 355.363
      Kocaeli Izmıt Gazi Anadolu Lisesi 353.737
      Kocaeli Gölcük Değirmendere H. Halit Erkut A.L. 350.273
      Kocaeli Dilovası Yahya Kaptan Anadolu Lisesi 346.9
      Kocaeli Gebze Cumhuriyet Anadolu Lisesi 345.421
      Kocaeli Derince 19 Mayis Anadolu Lisesi 342.572
      Kocaeli Kandıra Kandıra Anadolu Lisesi 338.525
      Kocaeli Gölcük Barbaros Hayrettin A. L. 335.866
      Kocaeli Körfez Tüpraş 50. Yil A.L. 333.838
      Kocaeli Körfez Hereke Anadolu L. 321.687


      Sen yine de düşük okullardan son tercihlerine yaz... ne olur ne olmaz.... Bu okullar İstanbul ve Kocelideki en düşük okullar... Senin girebilme ihtimalin Kocelideki okullar muhtemelen... İyi araştır ve seçeceğin okula gidip geleceksen onuda düşün fazla da uzak olmasın...

      Sil
  77. Benim yuzdelik puanim 8.25 girmek is tedigim okulun ise 8.50 o liseye girme ihtimalim kac?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüzdelik dilimin düşük olduğu için girme ihtimalin yüksek. Puanı da yazsaydın iyi olurdu...

      Sil
  78. Selam oyp puanım 462.950 yüzdelik dilimim 1,63 İnegöl Fen Lisesine girebilme ihtimalim var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bursa İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi

      104 öğrenci almış ve en düşük 475.582 ve en yüksek 494.099 puanla. Yüzdelik dilim belirtilmemiş, Senin Puanın bu durumda düşük gibi ama yüzdelik dilimi görebilseydik yorum yapabilirdik... Sana kalmış 10 tercihten ilk sıraya bunu yazabilirsin eğer çok istiyorsan çıkmaz ise 9 tercihten birisi çıkar ama 9 tercihini sağlam yaz özellikle son sıradakiler sağlam olsun...

      Sil
  79. Bugün açıklanacak olan Tercihlere Esas Kontenjan Tablolarının İlanını nereden bulabiliriz ya da saat kaçta açıklanacak? Bir de yüzdelik dilime göre tercih yapmamız daha mı doğru olur? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2012 nin puanları zaten yani aynısı olacaktır. Yüzdelik dilim çok önemli bence çünkü geçen yılla göre sıralamaları karşılaştırmak daha mantıklı.

      Sil
  80. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  81. oyp puanım 360 yüzdem %19 başarı sıralamam 215 bi n istanbulda anadolu lisesine girebilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. İstanbul Silivri (merkez) Gümüşyaka Anadolu Lisesi 387.465
      İstanbul Tuzla (merkez)Tuğrul Bey Anadolu Lisesi 386.343
      İstanbul Pendik (merkez)80.Yıl Nuh Çimento Anadolu Lisesi 384.366
      İstanbul Pendik (merkez)Alparslan Anadolu Lisesi 384.249
      İstanbul Şile Ağva Anadolu Lisesi 383.911
      İstanbul Pendik (merkez)Kurtköy Anadolu Lisesi 380.42


      En düşük okullar bunlar 360 ile İstanbulda Anadolu Lisesi çok zor...

      Başka İl düşünürsen bak yoksa meslek lisesine yerleşebilirsiniz...

      Sil
  82. 2013 SBS TERCİH LİSTELERİ İÇİN TIKLAYIN

    2013 SBS TERCİH LİSTESİ

    YanıtlaSil
  83. puanım 426 yüzdelik dilim 5.75 burdurdaki anadolu öğr. liselerine girebilme ihtimalim ne olur ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BUCAK / Mehmet Cadıl Anadolu Ö.L Kontenjan:102, En Düşük Puan: 457,492, Yüzdelik Dilim:4,75

      ---

      KARAMANLI / Karamanlı Hakan Sevim Anadolu Ö.L 4 yıl Kız/Erkek Kontenjan: 102, En düşük Puan: 404,883 , Yüzdelik Dilim : 16,66

      ---

      MERKEZ / Burdur Anadolu Öğretmen Lisesi Kontenjan: 136, En düşük Puan: 455,670, Yüzdelik Dilim : 5,08


      İkinci sıradakine girebilirsin, son sıradaki de olabilir... Anadolu Liselerini de yaz derim...

      Sil
  84. ARKADAŞLAR tercihlerimizi puana göre mi yoksa yüzdelik dilimlerine göre mi yapacağız ...
    örneğin benim yüzdelik dilimim 1,54 puanım 464 izstediğim lisenin yüzdelik dilimi 1,92 taban puanı ise 474 sizce bu liseye gidebilir miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonuçta en çok istediğin o okul değil mi? Yaz o okulu 1.sıraya girme şansın var Eğer çıkmazsa da üzülme bence çok güzel puan almışsın.

      Sil
  85. yeni sistemde (2013)adana fen'i asilden kazandım diyelim bir önceki tercihime İstanbul Atatürk fen lisesini yazacağım iafl'ye yedeklerle giremezsem açıkta mı kalırım yoksa asilden kazandığım okula mı giderim ?

    YanıtlaSil
  86. asil kazandığını okula gidip ön kayıt yaptıracaksın sonra da iaf yedek sıranı bekleyeceksin... asil kazanan kişi açıkta kalmaz yeter ki KAYIT TARİHİNİ KAÇIRMA...

    ASİL KAZANDIĞIN OKULA KAYIT TARİHİNDE KAYIT YAPACAKSIN...

    YanıtlaSil
  87. tercihler puana göre mi yapılacak yoksa yüzdelik dilime göre mi yapılacak

    YanıtlaSil
  88. il başarı sıralamam 35 bin yüzdem 19 yüzde 15 olan anadolu lisesine yerleşebilirmiyim veya istanbulda başka anaadolu lisesine

    YanıtlaSil
  89. hey ben bir şey kazanamadım ne olcak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SBS tercih hakkı kazanamayan öğrenciler Düz Lise, Diploma ile Meslek Lisesi ve Açık Lise ye gidebilirler...

      Sil
  90. Merhabalar ben Konya/Ereğli'de yasıyorum. Oyp puanım 310. Yüzdelik dilimim: %37. Yüzdelik dilimi %34 olan bir anadolu lisesi var o okula girme ihtimalim olur mu sizce? Yaptıgım tercihlerden hic bir okul kazanamazsam ne yapacagım? Sorularımı kısa sürede cevaplarsanız cok sevinirim. Yardımlarınıza ihtiyacım var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki şansını dene derim ama muhtemelen zor gibi, çünkü yüzde %3 lük bir fark var ve hiç az değil... Bence meslek liselerine ağırlık ver puanlar ne durumda bilmiyorum iyi araştır.
      İkinci soruna gelirsek diyelim ki tercihlerinden hiç birisini asil yada yedek kazanamadın, o zaman önünde 3 seçenek var 1. düz lise varsa düz liseye kayıt, 2.meslek liselerine diploma ile kayıt 3. açık lise kayıt ya da özel okullar...

      Okulları iyi araştır iyi tercih yap meslek liselerinde iyi bölümler var. Sağlık meslek liseleri var puanın yeter mi bilmem...

      Sil
  91. tercih yaptıktan sonra bi lise çıktı diyelim ona değilde altındaki bi liseye kayıt yaptırabilirmiyiz acaba puan önemli değil sadece soruyorum

    YanıtlaSil
  92. Hangi okul asil olarak kazandıysanız oraya kayıt yaptıracaksınız. Tercihlerde ilk sıradan bakar sistem asil kazandığın yerde durur. yani asil kazandığın okul sonrasına hiç bakmaz. O yüz den çok istediğin okulları ilk sıralara yazmalısın.

    YanıtlaSil
  93. hocam sizin bu bilgilendirmeler MEB çoookk daha iyi süper inanın daha
    yusu tuna 0 532 517 56 84
    çoookk bilgilendim onun için şimdiden teşekkür.
    benim OYP 277,241 ankarada eryaman yada sincanda anadolu lisesine gitmek istiyorum. bu sefer çok çalışıp güzel bir üniversite kazanıp ailemi mutlu etmek istiyorum. meslek lisesine gitmek istemiyorum. sizce bu puanlarla anadalu lisesine girebilirmiyim. (eruaman anadolu lisesi ve sincan anadolu lisesi yeni açıldı buralar girebilirmiyim hadi bunlarda olmadı düz liseye yazılabilirmiyim.)
    saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ANADOLU LİSESİ BİRAZ ZOR GÖRÜNÜYOR...
      Ankara Sincan'da en düşük Anadolu Lisesi, İbni Sina Anadolu Lisesi 378 ve Selahattin Akbilek Anadolu Lisesi 376 puan... Yeni açılan Sincan Anadolu Lisesi 340 öğrenci alacak ve benim tahminim 350 puan altına düşmez gibi görünüyor. Yine de belli olmaz. Sen sadece Anadolu Lisesi istiyorsan yine de yaz ve şansını dene. Anadolu Lisesine girmen zor... Meslek Lisesi yaz diyeceğim ama sen istemiyorum demişsin.
      277 puanlar Anadolu L. gidemezsen Düz Liseleri araştır. Düz Liseler DİPLOMA NOTU ile alıyor... DÜZ LİSE İÇİN TERCİH YAPMIYORSUN OKULA GİDİP KAYIT YAPTIRIYORSUN...

      Sil
  94. yüzdelik dilime göre mi yerleşicez?

    YanıtlaSil
  95. BİŞE SORCAM ÇOK ACİLLL ŞİMDİ BİZ TERCİH YAPTIK BU TERCİH LİSTESİNDE 2-3 TANE OKULA PUANIMIZ YETİYOR GİDİP İSTEDİĞİME KAYIT OLABİLİRMİYİZ YOKSA BU 2-3 OKUL İÇERİSİNDE LİSTEDE ÜST SIRADA OLANAMI KAYIT OLABİLİRİZ LÜTFEN YARDIMCI OLURMUSUNUZ.?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tercihlerinizde puanınız hangi okula yetiyorsa sistem onu önce seçecektir. Yani diğerlerine de kayıt yaptırabilirsiniz diye bir durum söz konusu olamaz. Sadece asil haktan önceki tercihler de eğer yedek durumu var ise sadece o YEDEK kayıt hakkını kullanabilirsiniz.... Zaten sonuç belgesinde yazacak acele etmeyin :)

      Sil
  96. benim anlamadığım şey şu şimdi biz tercihleri yaptık tercihlerde sadece bi okula mı yerleşicez yoksa bi kaç tane da mı ? ve tercihlerde yedeklere yerleşdiysek asil hakka kayıt yaptırıp tekrar yedeklere nasıl girebiliriz?

    YanıtlaSil
  97. bi sorum olcak mesela ben anadolu lisesinin birine asıl olarak alındım ama ben o okulu istemiyorsam ve kayıt yaptırmamışsam başka bir liseye gidip kayıt yaptırma ihtimalim var mı lütfen cevaplar mısınız???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hangi okula gitmek istiyorsun ki?
      Özel okul yada Düz liselere kayıt yaptırabilirsiniz.
      ama Anadolu ve fen liselerine tercih yapmamışsanız kayıt yaptıramazsınız. Yani hangi okulu istiyorsan tercihlerine onu yaz yoksa kayıt yapamazsın.

      Sil
  98. yedek olup olmadığıma ve tercihlerime nerden bakabilirim bilgilendirirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  99. e okul kapalıııııııııııııııııı

    YanıtlaSil
  100. yerleştirme sonuçlarına nerden bakabiliriz acaba ?

    YanıtlaSil
  101. 660 yedek girebilir miyim :'(

    YanıtlaSil
  102. Ya millet birşey soracağım ben adıyamanda imkb anadoluyu kazandım urfa sağlıktada 90.yedekteyim ben imkbye kayıtmı yapıcam yoksa sağlığın yedek sonuçlarını bekleyeyim mi sizce :-)

    YanıtlaSil
  103. Merhaba ben meslk liesi cogunlukta yazdımgelmedi ve bende dusuk puan alan arkadaslarım anadoluya yerlesmis ben ek tetcihime anadolu yazbilme fibi bi sansin varmi

    YanıtlaSil
  104. Tercih hakki bir tanemiydi ek tercih hakkimiz yokmu baska okullar yazabilmek icin hic bisi anlamadim bu sistemden ben

    YanıtlaSil
  105. YA BEN İSTEDİĞİM İLK İKİ LİSEYİ KAZANAMADIM 2. TERCİHLERDE KAZANAMADIĞIM LİSELERİ YAZABİLİRMİYİM ACİL CEVAP VERİN AĞLAMAKTAN GEBERİCEMMMMMMMM

    YanıtlaSil
  106. BEN İSTEDİĞİM İLK 2 LİSEYİ KAZANAMADIM ACABA 2. TERCİHLERE KAZANAMADIĞIM LİSELERİ YAZABİLİYORMUYUM?

    YanıtlaSil

Yandex.Metrica