facebook paylaş Googlede Ara

Roberto Mancini Kimdir? Roberto Mancini Biyografisi ve Futbol Kariyeri

Roberto Mancini kimdir, roberto mancini galatasaray, galatasaray teknik direktörü mancini, galatasaray teknik direktörü roberto mancini Roberto Mancini  hangi takımı çalıştırıyor, Roberto Mancini gs, Roberto Mancini  galatasaraya mı gelecek, galatasarayın yeni teknik direktörü Roberto Mancini mi olacak, Roberto Mancini  başarıları, Roberto Mancini nereli, Roberto Mancini hangi takımın teknik direktörü

ROBERTO MANCINI KİMDİR?


Fatih Terim Galatasaray'dan ayrılacak mı bilinmez ama bu aralar Fatih Terim'in gitmesi halinde yerine düşünülen isimlerden birisi İtalyan Teknik Direktör Roberto Mancini... Mancini Fiorentina'nın başına geldiğinde görevi Fatih Terimden almıştı bakalım bu kez de öyle olacak mı? Galatasaray'da görevi Fatih Terimden alacak mı? Peki Roberto Mancini kimdir, hangi takımı çalıştırıyor? guncelportal.blgospot.com olarak Roberto Mancini biyografisini sizler için yayınladık...

Roberto Mancini Kimdir?

Roberto Mancini Biyografisi:

Roberto Mancini 27 Kasım 1964 doğumlu.

Roberto Mancini Manchester City Teknik Direktörü...

Futbolculuk kariyerinde FC Bologna,Sampdoria Genua, Lazio Roma ve 4 maç oynayıp futbolu bırakacağı Leicester City de forma giymiştir. İtalya'da döneminin efsane futbolcuları arasında yer alan Mancini, bu mertebeye, 1982-1997 yılları arasında, aralıksız forma giydiği Sampdoria takım erişmiştir.
Roberto Mancini teknik adamlık kariyerine ise Fiorentina'da başladı.
Mancini görevi 2001 senesinin Şubat ayında Fatih Terim'den almıştı.
Mancini, Parma'yla oynanan iki ayaklı final sonrasında Fiorentina'ya kupa zaferi yaşattı. Mor-Menekşelere kazandırığı İtalya Kupası Roberto Manci'nin de teknik direktörlük kariyerindeki ilk başarısı oldu.
Roberto Mancini daha sonra sırasıyla, iki yıl Lazio'yu ve 4 sezonda Inter'i çalıştırdı.
Roberto Mancini ,1991 yılında takımdan ayrılan teknik direktör Giovanni Trapattoni'den sonra son 18 yılda Inter'de en uzun süre görev yapan teknik direktör oldu. Mancini bu süreçte, biri Juventus FC'tan alınan şampiyonluk olmak üzere Inter'e 3 şampiyonluk yaşattı. Inter 1988/89 sezonundan sonra ilk şampiyonluklarını yaşarken teknik direktör Mancini'ydi.

Şu anda Manchester City takımını çalıştırmaktadır.

Kategori: , , , , , , ,

0 yorum

Yandex.Metrica