facebook paylaş Googlede Ara

Liselerde Devamsızlık Kaç Gün Oldu? - Liselerde Geçme Notu Kaç Oldu ?

yeni ortaöğretim kurumları yönetmeliği, lisede devamsızlık kaç gün, lisede kalma var mı, lisede yeni düzenleme, liselerde devamsızlık kaç gün, liselerde geçme notu, liselerde geçme notu değişti, liselerde yeni düzenleme, lisede kaç dersten alınıyor, lisede geçme notu, lisede kalma, liselerde kaç ders zayıf olursa kalınıyor,


LİSELERDE DEVAMSIZLIK 10 GÜNE DÜŞTÜ!
ARTIK LİSEDE GEÇME NOTU 50 !...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni Ortaöğretim Kurumları yönetmeliğine göre bir çok alanda değişiklikler oldu. Özellikle devamsızlık hakkının yarıya düşürülmesi çok konuşulacak gibi. 20 gün olan devamsızlık hakkı 10 güne düşürüldü. Yani 10 gün mazeretsiz devamsızlık yapan öğrenci sınıfta kalacak... İşte detaylar...

  • Devamsızlık sınırı 45 gün. Özürsüz devamsızlık hakkı 10, özürlü ( rapor vb. ) 35 gün. 2 gün üst üste özürsüz devamsızlık yapan öğrenci disiplin kuruluna sevk edilecek.

  • Başarı puanı 50 oldu. Yani iki dönem aritmetik ortalaması 50 yada ikinci dönem ortalaması birinci dönem notuna bakılmaksızın en az 70 olan öğrenci başarılı sayılacak.

  • Ortalama yükseltme sınavları kaldırıldı. Sorumluluk sınavları ise yılda 2 kez yapılabilecek.

  • Örgün eğime devam ederken evlenen öğrenciler açık liseye yönlendirilecek.

  • 18 yaşını doldurmuş ortaöğretim öğrencisinin kaydı silinecek.

  • Başarısız ders sayısı en fazla 3 olan öğrenciler sorumlu olarak sınıfı geçebilecekler. Alt sınıflar da dahil olmak üzere 6 dersten başarısız olan öğrenciler sorumlu olarak geçebilecekler.

detaylar gelecek...

Bu konuda ne düşünüyorsunuz...

Kategori: , , , , ,

0 yorum

Yandex.Metrica