facebook paylaş Googlede Ara

Namaz Sureleri - Namaz Surelerinin Anlamları ve Okunuşları

namaz sureleri, namaz sureleri okunuşu, namaz sureleri anlamları, namaz surelerinin anlamı, namaz ayetleri, namaz nedir, namaz sureleri, namaz sureleri nasıl okunur, namaz sürelerinin anlamları, namaz surelerinin arapçası, namaz surelerinin okunuşu, namaz surelerinin resmi, namaz surelerinin türkçesi, namazda okunan dualar, namazda hani dualar okunur

Namaz Surelerini sizler için derledik... İşte Namazda okunan duaların arapça yazılışları ve türkçe anlamları...

Fatiha Suresi ve Anlamı:



Fatiha Suresi Okunuşu:

Bismillahirrahmanirrahim.
Li iylâfi kureyşin iylâfihim rıhle't-eş şitai vessayf fel-yâ'budû Rabbe hâzel beyti ellezi et'amehüm min cû'in ve âmenehüm min havf.

Fatiha Suresi Anlamı:

Hamd (övmek, övülmek); O, âlemlerin Rabbi, O Rahmân, Rahîm, O, âhiret gününün mâliki Allâh’ın (hakkı) dır. O’na mahsustur. Ilâhi! Yalnız Sana ibâdet ve kulluk ederiz, sade Sen’den yardım dileriz. Bizi doğru yola hidâyet eyle. Kendilerine bol bol nîmet verdiğin bahtiyarların yoluna, ki onlar ne azip sapmış, ne de gazabına uğramışlardır. (Duâmızı kabul eyle Allâh’ım!)

***

Kureyş Suresi ve Anlamı: 


Kureyş Suresi Okunuşu:

Bismillahirrahmanirrahim.
Liîlâfi Kureyşin. Îlâfihim rihleteşşitâi vessayf. Felya’büdû rabbe hâzelbeyt. Ellezî et’amehüm min cû’in ve âmenehüm min havf.

Kureyş Suresi Anlamı:

Kureyşin alışkanlıkları için, kışın Yemen'e ve yazın Şam'a göç etmeğe ülfet ettirdikleri için bu beytin Rabbine ibadet etsinler ki, onları açlıktan kurtarıp doyurdu ve korkudan emin kıldı.

***

Felak Suresi ve Anlamı:


Felak Suresi Okunuşu:

Bismillahirrahmanirrahim.
Kul e'ûzü bi-rabbil felâkı minşerri ma halâka ve minşerri ga-sikın izâ vakabe ve min şerrin neffasati fil ukadi ve min şerri hâsi-din izâ hased. Felâk Sûresinin Anlamı

Felak Suresi Anlamı:

De ki: Yarattığı şeylerin şerrinden, karanlığı çöken geceninşerrinden, düğümlere üfleyen nefeslerinşerrinden, hasedini açıklayan ve hasediyle hareket eden hasetçinin şerrinden, sabahın Rabbine sığınırım.

***

Fil Suresi ve Anlamı

 
Fil Suresi Okunuşu:

Bismillahirrahmanirrahim.
Elem tere keyfe fe'ale rabbuke bi ashab-iî fil. Elem yec'al key-dehümfi tadliylin ve ersele aleyhim tayren ebabile termiyhim bihi-caretin min sicciylin fece'alehüm ke'asfin me'kûl.

Fil Suresi Anlamı:

Rabbinin fil ashabına ne etteğini görmedin mi? O, onların düzenlerini boşa çıkarmadı mı? Ve üzerlerine sürü sürü ebabil kuşları göndermedi mi? Ki her biri onlara ateşte pişirilmiş çamurdan taşlar atmışlardı. Allah (u Teâlâ), onları kurt yeniği yaprağa çeviriverdi.

***

İhlas Suresi ve Anlamı:

 
İhlas Suresi Okunuşu:

Bismillahirrahmanirrahim.
Kul hüvellâhü ehad. Allâhüssamed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekün lehû küfüven ehad.

İhlas Suresi Anlamı:

De ki: O Allah birdir, büyüklük onda nihayet bulmuştur, daim ve bakidir, her şeyden müstağni veher dileğin merci'dir. Doğmamış, doğurmamıştır. Hiç bir eşi ve benzeri yoktur.

Kategori: , , , , , , ,

0 yorum

Yandex.Metrica