facebook paylaş Googlede Ara

Argan Yağı Nedir? - Argan Yağı Ne İçin Kullanılır? - Argan Yağı Faydaları

argan yağı nedir, argan yağı nasıl kullanılır, argan yağı ne için kullanılır, argan yağı faydaları, argan yağını nereden bulabiliriz, şampuanların içinde bulunan argan yağı ne işe yarar, argan yağı ne işe yarar, argan yağının faydaları neler, argan yağının saça faydaları, argan yağı saça nasıl uygulanır,

 
 
ARGAN YAĞI NEDİR?

Argan Fas'ta yetişen bir ağaç türüdür. Argan Yağıda bu ağacın meyvelerinden çıkan çekirdeklerden  elde edilir

Argan yağı çok eski zamanlardan beri bir çok şey için kullanılmıştır. Ülkemizde yetişmediği için pek bilinmeyen bu yağ yemeklerde ve sağlık sektöründe kullanılmaktadır. Ülkemizde satışı bulunan birçok kozmetik markası ve şampuanlarda argan yağı bulunmaktadır. Peki argan yağı nasıl kullanılır ve ne işe yaramaktadır.

ARGAN YAĞI NASIL KULLANILIR?

Saçlarınız için argan yağı kullanmak istiyorsanız. Öncelikle saçınızı bir güzel yıkayın ve ıslak olan saçlarınıza ellerinizle masaj yaparak uygulayın. Sadece uçlara diplere sürmeyin. Daha sonra durulamaya gerek kalmadan saçlarınızı kurutabilir ve istediğiniz işlemi uygulayabilirsiniz.

Günlük hayatı kolaylaştırması için evlerde kullanılan düzleştirici ve maşaların vermiş olduğu zararı önlemeye yardımcı olur. Saçlarınızın daha parlak yumuşak ve bakımlşı görünmesini sağlar.

Not: Saçlarınıza argan yağını uyguladıktan sonra veya uygulamadan ıslakkken düzletirici veya maşa kullanmayaın saçlarınızın yanmasına veya yıpranmasına neden olabilir. Saçlarınızı iyice kurulayın ve ondan sonra düzleştirici ve aya maşa kullanın göreceksiniz çok daha iyi sonuçlar alacaksınız.

ARGAN YAĞININ FAYDALARI NELER?

Argan yağı, üretildiği ağacın dünya üzerinde tek bir yerde yetiştiğinden dolayı oldukça kıymetli bir yağdır. Argan yağı, içerisinde E vitamini içerir. Bu vitamin, cildin kurumasını engeller, cildi nemlendirir ve de cilt hücrelerini yenileme fonksiyonunda bulunur.

Argan ağacından elde edilen ve tamamıyla doğal olan argan yağı, cilt, tırnak, el, ayak, yüz ve saç için faydaları olan bir yağdır. Kırışıklık sorununa guncelportalblogspot oldukça iyi gelen bu yağ, böyle bir sorunu olanlar için mükemmel bir fırsattır. Ayrıca bu yağ, saçlarda kullanıldığı takdirde saçların çok canlı ve parlak görünmesini sağlamakta ve aynı zamanda saçlarda meydana gelebilecek kırıkları engellemektedir.

Sağlık ve güzellik açısından oldukça önemli faydaları bulunan argan yağı, doğru bir şekilde kullanıldığı takdirde güzellik kavramına çok büyük artılar katmaktadır

argan yağını eczaneler ve aktarlardan ve kozmetik ürünleri satan yerlerden temin edebilirsiniz.

Kategori: , , , , , ,

0 yorum

Yandex.Metrica